x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Southern Norway Agder ARENDAL

Arendal Jazzklubb presenterer Olga Konkova

Overview

Solo

Olga Konkova har siden 1994 vært en av Norges aller mest anerkjente jazzpianister. Født i Moskva, utdannet ved blant annet Berklee College of Music og endte til slutt opp i Norge. Fra tiden i Moskva fikk Konkova utdanning innen både jazz og klassisk musikk og tidlig ble hun inspirert av klassikere som Schubert og Mahler. Som jazzpianist har dette gitt henne en ballast med et kammeraktige uttrykk som ofte preger hennes spill. En annen dimensjon i hennes allsidighet er de poetiske ytringene; kanskje «påvirket av norsk natur», som Konkova selv nevner som en inspirasjonskilde.

Konkova solodebuterte under Moldejazz i 1999, og har siden det samarbeidet med norske musikere som Jon Christensen, Knut Riisnæs, Audun Kleive, Ole-Jacob Hansen, Tom Olstad, Tore Brunborg og Karin Krog. I Arendal jazzklubb kjenner vi henne først og fremst fra hennes samarbeid med brødrene Mathisen fra Sandefjord.

På CD’er har vi møtt henne som leder for flere egne innspillinger, i alt fra solo til kvartett. Fellesnevneren har hele tida vært kvalitet!

Olga Konkova swinger, besitter teknikk og kraft i massevis, og har åpenbart ikke glemt sin klassiske bakgrunn. I Arendal Jazzklubb handler det denne gangen utelukkende om henne og et flygel. Det kommer garantert til å bli en spennende reise!

Olga Konkova – piano

Arrangør: Arendal Jazzklubb

  • Last Updated: 04/08/2021
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

tor d. 9. december 2021 20:00

See All
Arendal Jazzklubb presenterer Olga Konkova
Your Recently Viewed Pages