x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Fjelltur fra hytte til hytte på Sørlandet

  • Gyldenløvesgate 2 B, Kristiansand
  • +47 38120750
  •  /  km From You
Overview

Gå fra hytte til hytte i hele Sørlandets unike fjellområde, Setesdalsheiene, og ta overnattingene på flere av DNT Sør's fjellhytter.

Setesdalsheiene er det sørligste høyfjellsområdet i Norge. Vakkert og attraktivt sommer som vinter, og med kort avstand fra Sørlandskysten og bygdene i Setesdal og Sirdal.

Om DNT Sør og turistforeningen
Den Norske Turistforening ved lokalforeningen DNT Sør merker 250 kilometer med turløyper i de urørte og grønnkledde fjell, hei- og fjellskogsområdene mellom 800-1400 meter over havet. I Setesdalsheiene er det et rikt fugleliv, rev og jerv, og er du riktig heldig ser du kongeørnen sveve mot skyene. Det mest unike er nok reinsdyrene. Setesdalsheiene huser Europas sørligste villreinstamme på 1500 dyr. Det er mange større og mindre vann, bekkefar og elvedaler i området og gratis fiskemuligheter ved flere av DNT Sør’s hytter.

Fottur i Setesdalsheiene
Alle, unge som seniorer, enkeltpersoner, barnefamilier og vennegjenger, finner Setesdalsheiene attraktivt å besøke og vandre i, både i fridager og korte og lange ferier. DNT Sør sine 12 hytter med 300 senger står klare til å ta i mot gjester hele året.

Anbefalte vandreturer i Setesdalsheiene

For barnefamilier, seniorer og nybegynnere:

Familietur fra Ljosland til Lakkenstova.
Dagstur i området rundt Lakkenstova, som Skoræ i Åseral.
Trekanttur fra Håheller til Øyuvsbu i Setesdalsheiene.

For voksne og den som er fjellvant og kan gå lengre turer:

To eller tre-dagerstur i Setesdalsheiene syd-øst fra Langeid til Gaukhei tur/retur eller fra Langeid til Bortelid. Bussforbindelse til Langeid og Bortelid.

To-dagerstur i Setesdalsheiene fra Øyuvsbu til Svartenut tur/retur.
Ta noen dagers fjelltur i Setesdalsheiene når man er på rundreise fra Kristiansand-Setesdal-Brokke Suleskarvegen-Sirdal-kystbyene og tilbake til Kristiansand.

Søk etter turforslag og praktisk informasjon
Følg DNT Sør på dntsor.no, Facebook "DNT Sør" og Instagram "dnt_sor".

Er du på fjelltur og trenger mer info? Nettsiden ut.no er mobiltilpasset og gjør det lett for deg og finne tips og informasjon når du er på tur.

DNT Sør i Kristiansand
Besøk DNT Sørs turinformasjon og butikk i sentrum av Kristiansand. De hjelper deg med turtips, kart og turutstyr. Her, eller på hyttene, man melde seg inn i Den Norske Turistforening, noe som gir rabatter på hytteovernattingen, turutstyr og annet.

Bor du på Sørlandet eller er på ferie?
DNT Sør har aktiviteter for barn, ungdom, seniorer og fellesturer. De arrangerer turer i nærområdene og i forskjellige fjellområder. Se DNT Sør’s oppdaterte turprogram.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • mandag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages