Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Cross-country skiing in Brokke
Cross-country skiing in Brokke.
Photo: Anders Martinsen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Løyper i Valleheia

Brokke ligger i Valle kommune, ved foten av Setesdal Vesthei og har ca. 60 km med unike langrennsløyper i høyfjellsterreng. Du kan parkere ved Brokke Alpinsenter. Her kan du starte i lysløypa eller ta skiheisen opp til Kvisletoppen og følge langrennsløypene inn til Myklevatn og Evardalen. 
Trail map Brokke, Setesdal
Cross country trail map, Brokke - Setesdal.
Photo: Brokke AS

 

Urørt snø eller preparerte løyper - du velger

Brokke er en populær skidestinasjon med sitt varierte og vakre fjellandskap. Med beliggenhet inn mot Setesdal Vesthei, er det milevis med hvite vidder og urørt snø. Så for den som liker seg utenfor allfarvei er det uante muligheter.

De preparerte løypene har utgangspunkt ved Brokke Alpinsenter, på ca. 550 m.o.h. Løypene snor seg innom hytteområdene, slik at du enkelt kan gå fra hyttedøren og ut i sporet, og går opp i ca. 1000 meters høyde. 

Skirapport og webkamera

Having fun i the snow
Having fun i the snow.
Photo: Anders Martinsen

 

Treningstur eller på tur sammen med minstemann

Vil du ha en skikkelig treningstur, parkerer du i bunnen av alpinsenteret, tar heisen opp til Kvisletoppen, -eller går opp, følger sporene innover til Myklevatn, over til Evardalen og hjem igjen rundt lysløypa og til utgangspunktet ved alpinsenteret.

Skal du derimot på tur med de minste barna, kan du ta en liten runde i lysløypa, eller starte turen ved Kvisletoppen hyttefelt. Her er det flere turer å velge mellom og kanskje den korte rundløypen er akkurat passe.

Floodlit trails in Setesdal
Floodlit trails in Setesdal.
Photo: Anders Martinsen

 

Fem kilometer lysløype

Lysløypa starter ved Furestøyl hyttefelt, vis a vis Brokke alpinsenter. Løypa ligger i bjørkeskogen og er dermed beskyttet mot vær og vind. Løypa er en rundløype på fem kilometer, men flere steder er det snarveier dersom du ønsker en kortere runde. 

Denne løypa prepareres jevnlig ved behov, og innen kl 16:00 på hverdager.

Mer om Valle og Rysstad

Your Recently Viewed Pages